Algemene voorwaarden bij verhuur

versie geldig vanaf 1 juli 2016

 

Algemeen:

De uitleen van materialen is bedoeld voor iedereen die tijdelijk een drager nodig heeft. Naast het bieden van de mogelijkheid om incidenteel een draagsysteem te gebruiken, vinden wij het belangrijk dat je kunt ervaren wat bij jou past om te dragen, voordat je iets aanschaft. Wanneer een draagsysteem dat je aanschaft niet past voor jou of je kind, kan dit leiden tot pijnlijke, of erger, gevaarlijke situaties. Begrijpelijk kunnen wij niet alle in de handel beschikbare dragers in onze collectie hebben, maar wij streven er naar een diversiteit te bieden, waarmee veel mensen geholpen kunnen worden.

Om de leenmaterialen netjes te houden en iedereen de kans te bieden van deze dienst gebruik te maken, zijn er een paar regels.
Voor de hoogte van bedragen, die genoemd worden, kijk je op onze prijslijst.

Huurperiode

 • De meeste van onze huurproducten mogen maximaal 4 aaneengesloten weken gehuurd worden. Zeer populaire producten mogen maximaal 2 weken worden gehuurd. Indien dit van toepassing is, dan staat dit vermeldt op de productpagina.
 • Draagjassen verhuren we per maand en deze mogen maximaal 4 maanden aaneengesloten verhuurd worden.
 • Mocht je een product langer willen huren dan de bovengenoemde perioden, neem dan tijdig contact op, bij voorkeur per mail, zodat we nadere afspraken kunnen maken.
 • Verlenging van de huurperiode is alleen mogelijk indien het product niet reeds is gereserveerd in de beoogde verlengingsperiode. In deze gevallen gaat de reservering voor op de verlenging en kan het verzoek niet gehonoreerd worden. In overleg wordt dan gekeken of er wellicht voor een deel van de periode verlengd kan worden.
 • Pas wanneer door ons is bevestigd dat de huurperiode verlengd is, is dit geldig.
 • In het vervelende geval dat je de drager niet op tijd in levert en ook niet op tijd contact hebt gezocht voor verlenging, houden wij een boetebedrag in voor elke dag dat je te laat bent. Vervelender is nog, dat we mogelijk iemand anders teleur moeten stellen, omdat die zijn gereserveerde drager niet op tijd kan lenen.

Borg

 • Je betaalt een borg. Dit bedrag dient voor ontvangst over gemaakt te worden, of je kunt bij het ophalen pinnen (geen credit card) of contant betalen. De borg geldt per gehuurd product. Bij het huren van meerdere producten tegelijkertijd zal dan ook per product een borg worden afgerekend.
 • Indien je van productgroep wisselt, geldt ook de borg van deze nieuwe categorie. Het kan dus zijn dat je een deel van je oorspronkelijke borg terugkrijgt, of dat je nog moet aanvullen tot het nieuwe borgbedrag.

Doorwisselen

 • Het is mogelijk om binnen een huurperiode van huurproduct te wisselen. Als het omwisselen bij ons gebeurd, worden hiervoor geen extra kosten gerekend. Bij verzending rekenen we hiervoor het reguliere verzendtarief extra en dient het oude product eerst door ons retour te zijn ontvangen. De dagen dat producten hiervoor onderweg zijn, loopt de huurperiode gewoon door.
 • Wanneer je een huurproduct omwisselt, geldt vanaf dat moment weer het maximale aantal weken voor dat product. Je betaalt hiervoor geen nieuwe administratiekosten, maar wel het reguliere weektarief.

Retour en afrekening

 • Nadat het product in goede staat is terug ontvangen door ons, wordt het huurbedrag verrekend met de borg, waarna het restant wordt terug gegeven. Borgen die overgeschreven of gepind zijn, worden binnen 4 dagen terug gestort.
 • Indien het product geheel niet, of ernstig beschadigd (niet veilig meer te gebruiken), wordt ingeleverd, vervalt de borg in geheel, ter vergoeding van de schade. Bij kleinere beschadigingen wordt per geval bekeken of er een deel van de borg wordt ingehouden ter vergoeding. De bepaling van het bedrag gebeurd door ons in redelijkheid naar de schade.
 • Onze producten mogen niet gebruikt of opgeborgen worden in ruimtes waar gerookt wordt. De geur hecht zich hardnekkig in de materialen, waardoor de komende huurders hier last van hebben. Ontvangen wij een product terug waarbij we het vermoeden hebben dat er gerookt is, dan wordt dit product door ons dubbel gewassen en de extra kosten hiervan worden opgeteld bij de huurprijs.
 • Gebruiksaanwijzingen en sabbelpads dienen samen met het product weer ingeleverd te worden. Bij het ontbreken hiervan worden vervangingskosten in rekening gebracht.

Verzending:

 • Eventuele verzendkosten (zowel heen als terug) zijn voor rekening van de huurder. Wij verzenden doeken en dragers standaard aangetekend, aangezien ze dan verzekerd zijn. Bij het terugsturen van een product is de huurder verantwoordelijk tot wij het product weer in handen hebben. Wij raden daarom aan om ook altijd aangetekend te versturen. Het is iets duurder, maar geeft wel garantie en dus bescherming tegen hoge kosten.
 • De retourzending kan je ook via ons regelen en betalen. Je voegt dat dan toe bij je bestelling en ontvangt een email met een formulier, wat je moet uitprinten en op het pakket plakken. Daarna kun je het pakket afgeven bij een PostNL-punt.

Wassen:

 • Doeken en ringslings graag gewassen weer inleveren. Was ze volgens het wasvoorschrift en bijvoorbeeld in een kussenhoes.
 • Let op, het zelf wassen valt altijd onder je eigen verantwoordelijkheid. Durf je dat ondanks de instructies niet aan, dan kun je het aan ons over laten, maar dan brengen we de waskosten extra in rekening.
 • Dragers mogen niet zelf gewassen worden. Wel is het verplicht de bijgeleverde sabbelpads te gebruiken. Deze worden na elke verhuur gewassen. De dragers zelf wassen wij eens per kwartaal, mits ze gebruikt zijn sinds de vorige keer wassen.
 • Draagjassen mogen niet zelf gewassen worden. De verhuurde jassen worden in het voorjaar gewassen en alleen indien nodig tussentijds.
 • Mocht er onverhoopt toch een ongelukje gebeuren, neem dan telefonisch contact met ons op, om te overleggen wat verstandig is.

Huisdieren:

Wij bieden geen garantie dat onze producten huisdierharenvrij zijn, aangezien wij zelf 2 katten hebben. We bergen ze wel op achter gesloten deuren, zodat de katten er niet bij kunnen, maar gebruiken ze ook in ruimtes waar de katten vrij rondlopen en bijvoorbeeld in de dierentuin en kinderboerderij.
Van onze klanten verwachten we soortgelijke zorg voor het gehuurde product.
Mocht je willen dat we vlak voor de verhuur een product een keer wassen, is dit uiteraard mogelijk. Daarvoor brengen we dan wel de extra waskosten in rekening.

Verantwoordelijkheid:

Het gebruik van onze producten is geheel op eigen verantwoordelijkheid en risico. Wij kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden bij verkeerd gebruik van onze producten. Doeken en dragers dienen ook altijd te worden gebruikt volgens de voorschriften van de fabrikant. Deze zijn te vinden op sommige dragers, in de mee geleverde gebruiksaanwijzing of op de website van de fabrikant. De huurder verbindt zich ertoe de veiligheidsvoorschriften te kennen en zichzelf voldoende te hebben geïnformeerd over het gebruik van de producten.

Gebruik door anderen dan de huurder is toegestaan, maar de huurder blijft gedurende de gehele huurperiode verantwoordelijk voor het gehuurde product en het veilige gebruik er van.

Aanpassing prijzen:

Net als bij ieder ander bedrijf kan het zijn dat wij onze prijzen aanpassen.
Dit heeft geen effect op reeds gemaakte afspraken, ook al ligt de afspraak in de toekomst.
Nieuwe prijzen zijn geldig vanaf het moment dat de wijziging is gepubliceerd op de website (www.draaguitleen.nl/prijzen). Eerdere prijslijsten komen daarmee te vervallen.

Wijziging algemene voorwaarden:

Deze algemene voorwaarden kunnen zonder voormelding worden aangepast. De nieuwe voorwaarden zijn geldig vanaf het moment dat ze geplaatst zijn op de website (www.draaguitleen.nl/voorwaarden_verhuur). Eerdere voorwaarden komen daarmee te vervallen.
Voor alle lopende verhuren en reeds gemaakte afspraken blijven de voorwaarden gelden, zoals ze waren ten tijde van het maken van de huurafspraak.