Productdag BabyBjörn – vernieuwde One (10 februari 2018)

geplaatst in: Blog | 0

BabyBjörn One drager gezien op de rug, met daarop de aanpasbare sluiting en heupband, in hun stand tijdens Kind Und Jugend 2017)Vroeger,

Nooit had ik verwacht een positief verhaal te schrijven over dit merk. We kennen allemaal de beelden van de BabyBjörn (meestal zijn dit de modellen ‘Original’ en ‘Miracle’) waarbij de beentjes naar beneden bungelen. Vaak als ik mensen hoor, die ze gebruiken, wordt er al snel geklaagd dat het zwaar is en rugpijn geeft. Een van de dragers, die vaak bedoeld wordt met de term “bungel”. Als mensen het hebben over dat hun kind in een drager hangt, dan betekent dat meestal, dat het zo’n type drager betreft.
Zo ken ik dit merk al sinds jaar en dag. Heb ook de nodige versies er van in mijn handen gehad en nee, ik word er echt niet warm van.

Jullie kunnen vast mijn verbazing begrijpen, toen ik een paar jaar geleden hun, toen nieuwe, drager op een beurs zag hangen, met wél een degelijke, brede zit. Je kon er zelfs alleen buik tegen buik mee dragen. Blij dit te zien en ervaren, maar toch nog steeds de nodige op- en aanmerking, heb ik het merk nog steeds links laten liggen. Wel zou je in gesprekken met mij gemerkt kunnen hebben, dat ik al minder zwart/wit was, omdat ik zag dat ze wel echt mooie stappen aan het zetten waren. Net zo goed als dat wij overnacht (jammer genoeg) geen tientallen kilo’s kwijt kunnen raken zal een merk niet overnacht de stijl van dragers veranderen, ook voor hen geldt een leer en ontwikkel proces.

Maar nu…

Afgelopen september op Kind Und Jugend* (2017) viel mijn mond open en heb ik uitgebreid hun nieuwe versie van het model ‘One’ geprobeerd. (Deze komt 12 februari officieel uit, maar het kan nog weken/maanden duren voor ze in de winkel om de hoek te koop zijn). Hij is in breedte te verstellen, BabyBjörn One drager met een draagpop, op de rug gedragen, in hun stand tijdens Kind Und Jugend 2017heeft een soepel rugpand en is zowel voor de ouder, die draagt, als voor het kind ergonomisch. Zoals met elke drager is het wel persoonlijk of deze wel of niet geschikt is voor jouw en je kind.

Op zaterdag 10 februari organiseerde BabyBjörn een productdag voor consulenten van de VDC. Hier hebben we eerst te horen gekregen over de geschiedenis van het bedrijf. BabyBjörn is een Zweeds familiebedrijf wat in 1961 begonnen is met babywipstoeltjes te maken, om zo het leven van ouders gemakkelijker te maken. In 1970 brachten ze hun eerste drager op de markt. Door de jaren heen zijn er vele verandering in aangebracht, maar rond 1990 is de versie die wij zo goed kennen uit het straatbeeld, “de bungel”, op de markt gekomen. Wist je trouwens dat de naam BabyBjörn ‘baby beer’ betekent?

In 2015 ontdekte ik hun drager ‘We’, deze had een bredere zit. Door de jaren heen blijven ze zich verder ontwikkelen en vandaag mochten we dan de vernieuwde versie van de ‘One’ proberen.
Hij is gemaakt van 3 lagen mesh, waarbij elke laag een eigen kwaliteit heeft en dit maakt de drager tot wat hij is. Zacht aan de binnenkant en wat stugger aan de buitenkant.

BabyBjörn One drager op de buik gedragen met draagpop, in hun stand tijdens Kind Und Jugend 2017

Na een uitgebreide uitleg over hoe hij werkt en wat we allemaal konden met alle clipjes en gespjes, konden we gaan passen. Nou kende ik hem al wel, maar toch, na een goede 7 maanden was het toch weer nadenken en ja, ook bij mij blijft het dat merk wat ik vroeger zo “fout” vond. Samen met 30 andere collega’s zijn we uitgebreid aan het passen en proberen geweest.

Op het einde gingen we allemaal met een drager en een verbaasde, maar blije, blik op ons gezicht. Met deze drager kunnen we wel wat. Het is niet de drager voor elke klant en er zijn echt nog verbeter punten, die we ook als feedback mee hebben gegeven. Wel zagen we situaties, waarin we naar deze drager kunnen grijpen, waar we juist de andere bekende merken van ergonomische dragers wellicht niet eens zouden pakken of niet blijken te werken. Het is zeker nog niet de drager die ik bij standaard consulten als eerste uit de kast zou halen, maar als er weer eens een vraag binnen komt, die buiten de standaarden valt, gaat deze zeker mee.

Met deze blog wil ik aan geven, dat ik erken en zie dat het merk BabyBjörn nu stappen aan het zetten is en dat ik de potentie zie voor verdere ontwikkelingen. Dit geeft mij hoop voor de toekomst, dat mijn doel om ieder die dat wil comfortabel te kunnen laten dragen een stapje dichter bij is gekomen.

En nu verder…

de nieuw One drager van BabyBjörn met draagpop er in tijdens de productdag 2018Als Draag(doek)consulent ben ik zeker blij met de ontwikkelingen van dit dragermerk, al heb ik hem alleen nog maar getest met een draagpop.
Ik zou graag deze drager de komende maanden ervaren in de praktijk en daarna aan de hand daarvan deze blog aan vullen.
Zou jij hem graag willen passen en in ruil daarvoor jouw ervaring en een paar foto’s met ons delen, stuur ons dan een email.
We zoeken 2 tot 4 personen, die een ochtendje langs willen komen bij DraagPracht en onder het genot van een kopje thee of koffie, samen met je kindje en elkaar, de drager willen passen. Om een zo compleet mogelijk beeld te kunnen geven, willen we graag verschillende formaten kinderen, tussen de 3,5 kilo (53cm) en de 15 kilo.

 

 

*Kind Und Jugend is een productbeurs voor retailers en vakmensen op het gebied van baby en kind. Deze vindt elk jaar eind september plaats in Keulen (Duitsland) en sinds 2015 zijn wij trouwe bezoeker.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *